Neden MÜ TBMYO. Elektrik Programı?

DSC_1389.JPG (7.71 MB)

Marmara Üniversiteli olmak ve  biliminin en temel dallarından biri olan Elektrik dalında okumak gibi iki önemli faktörü bünyesinde buluşturan Elektrik Programı, önlisans seviyesinde Türkiye’nin en başarılı öğrencilerini almaktadır.

Öğrenci merkezli, dengeli ve dinamik bir eğitim anlayışı ile Elektrik Programının eğitimdeki amacı; Kendi kendine öğrenme becerisini geliştiren, temel kuramsal bilgilerle donanmış, gözlem yapabilen, sorgulayan, analitik düşünen, sahadaki problemlere çözüm üretebilen, iletişim yetenekleri gelişmiş, takım çalışması yapabilen, yaşadığı toplumun ve gelecekteki insanlığın gelişim ve refahını güçlendirmeyi hedefleyen mezunlar yetiştirmektir.

Elektrik Programı, Yüksekokulumuzun ilk kurulan bölümlerinden biridir. Öğrenim süresi 2 yıl olan  Programa sınavsız geçişle gelen Teknik ve Meslek lisesi mezunları  ya da artan kontenjanlara sınav puanı ile yerleştirilen lise mezunları tercih etmektedir.

Elektrik Programının güncellenen ve çok fonksiyonlu ders pogramında;  İlk yıl kültür ve temel mesleki dersler (Matematik, Teknolojinin Bilimsel İlkeleri,  Programlama Dili, Elektrik Devreleri  vb.),  ikinci yıl mesleki bilgi ve beceriyi artıran yoğun meslek dersleri bulunmaktadır. Belirli bir akademik başarıyı elde ederek mezun olan öğrenciler “Tekniker” ünvanını almaktadır.

• Marmara Üniversitesinin 128 yıllık akademik geleneği,
  • Anadolu yakasında, şehir içinde yer alan tek devlet üniversitesi
  • Kültür ve Sanatın buluştuğu kampüs ortamı
  • Güçlü uluslar arası deneyime sahip bir akademik kadro
  • Öğrenci ve öğretim elemanları arasında kurulan yapıcı ilişki
  • Piyasadan gelen, işlerinde öncü olan isimlerin verdiği seminer programları
  • Güncel ve dünya standartlarında müfredat
  • Mezuniyet sonrası kolay iş bulma ve aranılır eleman olma
  • Dikey Geçiş Sınavında (DGS) üstün başarısı

Bu sayfa Electric tarafından en son 28.12.2023 12:57:25 tarihinde güncellenmiştir.

Elektrik Programı